Et annet sted i denne bloggen finner du Barnetogkake - den mest bakte sjokoladekaken i vår familie.
Alle liker denne kaken, men nå, når dere blir større, er det ikke alltid like aktuelt med nonstop og Seigmen til pynt. Så, jeg lagde en vri - som også er blitt veldig populær. Jeg har ikke gjort store endringer på oppskriften, men jeg har i litt rømme for å gjøre kaken enda saftigere, jeg dynker den med kaffe eller juice - og i tillegg jobber jeg litt mer med kremen.
Det er kaffe i både bunnen og kremen, men du bestemmer jo selv om du gjør det slik - eller ikke. Jeg pleier å bruke en espresso-kapsel fra Nespresso-maskinen, og så fyller jeg opp slik at det totalt blir 3dl væske. I kremen er det en kapsel og ett trykk. Da smaker kaken mørk sjokolade. Men, du kan gjerne bruke vanlig kaffe, eller kun vann, - eller melk, hvis du ønsker en lysere sjokoladesmak.
Dette trenger du:
6 egg- 6 dl (500g) sukker
- 6 dl (360g hvetemel)
- 1 ss vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 1 dl (40g) kakao
- 1 dl rømme
- totalt 3 dl espresso/ kaffe/ vann. (se over)
- Bringebærsyltetøy og 1-2 kurver friske bringebær.
- Ev. hakket, mørk sjokolade.
Slik gjør du:
- Sett på ovnen på 200 grader.
- Gjør klar en stor, rund form og dekk bunnen med bakepapir.
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk i 10-15 minutter eller til eggedosisen består "Ole-testen"
- Sikt sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
- Vend det tørre + kaffeblanding inn i eggedosisen med en slikkepott. Bland godt fra bunnen, for væsken har en tendens til å legge seg ublandet nederst i bollen.
- Hell røren i en stor form, ca 28dm, og stek ved 200 grader i ca 30 - 40 minutter. Sett klokken på 30 minutter først og sjekk kaken som punkt 7.
- Stikk en strikkepinne el. i kaken. Hvis det sitter deig på den, må den steke lenger - til pinnen er tørr. I tillegg kan du se at kaken har trukket seg litt unna kantene.
- La kaken stå i formen og avkjøles litt. Legg et rent kjøkkenhåndkle over.
- Når kaken er litt avkjølt, kan du velve den over på en bakerist. La den hvile der, fortsatt med håndkle over.
- Legg kaken på fatet du ønsker å bruke. Skjær kaken i tre deler, slik.
Dynk kakedelene med for eksempel espresso eller appelsinjuice, slik.
1/2 - 1 dl kremfløte
En espresso
- Hell alt unntatt fløten oppi miksmasteren og rør det sammen til det blir en jevn krem.
- Tilpass med melis og kakao til ønsket konsistens.
- Hell i fløten og pisk noen få runder, til kremen er luftig.
- Hakk sjokolade og skyll + tørk bær.
Du kan fylle kaken som du vil, men slik har jeg ofte gjort det:
- Legg ett lag syltetøy på den nederste bunnen, følg på med hakket sjokolade og sjokoladekrem.
- Legg på ny bunn. Følg samme fremgangsmåte med syltetøy.
- Legg bringebær jevnt rundt hele kanten og fyll på med sjokoladekrem.
- Legg på den øverste bunnen og dekk med sjokoladekrem. Pynt med friske bær.
Mammas supertips:
Når du lager krem: Bruk først en K-visp eller lignende, (en kraftig som er beregnet på å røre fx smør) men når kremen er jevn bytter du til vanlig visp. Det gir en ekstra luftig "Stratos-effekt" :-)


