Det finnes så mange oppskrifter på gulrotkake - men jeg mener dette er den desidert beste. Den har en hemmelig ingrediens - et eple, som gir en deilig kombinasjon av syre og saftighet. I tillegg er det en luftig ostekrem, pyntet med ristede valnøtter.
Her er oppskriften:
Dette trenger du:
- 4 egg
- 3 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts kanet
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1,5 dl solsikkeolje
- 4 raspede gulrøtter
- Et raspet eple
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 190 grader.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland det tørre i en bolle
- Smør en form på 24 cm/ diameter godt - legg bakepapir i bunnen
- Sikt det tørre litt om gangen i eggedosisen mens du vender det forsiktig inn
- Ha i olje og revet gulrot og eple, bland forsiktig.
- Hell røren i formen
- Stek på nederste rille i ca 45 minutter.
- Avkjøl kaken .
Ristede valnøtter - Gjør dette mens du avkjøler kaken.
- Legg valøttene på et brett med bakepapir.
- Sett de øverst i ovnen.
- La de stå i 5-10 minutter, til de får en gylden farge.
- Avkjøl og hakk.
Ostekrem
700 g philadelfia kremost
6 dl melis
5 ts vaniljesukker
Rør eller pisk sammen til en silkemyk masse.
Legg kaken over på et fat.
Del gjerne i midten og ha et lag med fyll.
Bre kremen over den avkjølte kaken.
Pyntes med hakkede valnøtter
