Mammas deilige gulrotkake

Det finnes så mange oppskrifter på gulrotkake - men jeg mener dette er den desidert beste. Den har en hemmelig ingrediens - et eple, som gir en deilig kombinasjon av syre og saftighet. I tillegg er det en luftig ostekrem, pyntet med ristede valnøtter. 
Her er oppskriften: 

Dette trenger du: 

  • 4 egg 
  • 3 dl sukker 
  • 3 dl hvetemel 
  • 2 ts natron 
  • 2 ts kanet 
  • 1 ts salt 
  • 1 ts vaniljesukker 
  • 1,5 dl solsikkeolje 
  • 4 raspede gulrøtter 
  • Et raspet eple
Slik gjør du: 

  1. Sett ovnen på 190 grader. 
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
  3. Bland det tørre i en bolle 
  4. Smør en form på 24 cm/ diameter godt - legg bakepapir i bunnen
  5. Sikt det tørre litt om gangen i eggedosisen mens du vender det forsiktig inn
  6. Ha i olje og revet gulrot og eple, bland forsiktig. 
  7. Hell røren i formen 
  8. Stek på nederste rille i ca 45 minutter. 
  9. Avkjøl kaken . 
Ristede valnøtter - Gjør dette mens du avkjøler kaken. 
  • Legg valøttene på et brett med bakepapir. 
  • Sett de øverst i ovnen. 
  • La de stå i 5-10 minutter, til de får en gylden farge. 
  • Avkjøl og hakk. 
Ostekrem 
700 g philadelfia kremost 
6 dl melis 
5 ts vaniljesukker 

Rør eller pisk sammen til en silkemyk masse. 
Legg kaken over på et fat. 
Del gjerne i midten og ha et lag med fyll. 
Bre kremen over den avkjølte kaken. 

Pyntes med hakkede valnøtter